За нас


Туристическо дружество

Формалната дефиниция на ТД Боерица е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Зад това име стои вълнуващата история на хижа Боерица, която продължава да докосва сърцата и да подтиква към действие.

На български език – ние сме организирана група от хора, която не само практикува планински спортове, но и развива организационна дейност, развиваме както себе си, така и средата в която живеем и общуваме.

Какво правим всъщност

   Практикуваме всякакви планински спортове – катерене и алпинизъм, колоездене, пешеходен туризъм и планинско бягане, ски и ски туризъм, доброволчество, обучителни занятия и организационна дейност.

  Обичаме да се каляме, да ни е студено, да ни е мокро, да се пържим по скалите, абе все обичайните неща. Освен това, някои от нас харесват да поставят под въпрос телесните и ментални си възможности, участвайки в тежки преходи, маратони и алпийски изкачвания.

По непонятни причини, почти всички от нас харесват тежкия физически труд който хвърляме в почистване, облагородяване и изграждане на туристическа инфраструктура по Витоша и Люлин планина.