От Люлин планина до Витоша с колело? Защо пък не

От Люлин планина до Витоша с колело? Защо пък не

От Люлин планина до Витоша с колело по обезопасен и лек маршрут – това предлага проектът „Вело парк двете планини – скритата перла на София“, който цели да свърже двете най-посещавани планини в околностите на столицата. По идеята вече се работи активно, съобщава кметът на столичния район „Овча купел“ Ангел Стефанов. 

„С помощта на безвъзмездната работа на доброволци и ентусиазма на Туристическо дружество „Боерица“ вече е изградена първата част от 1 километър от велотрасето, което носи колоритното име „Пумба“ около хижата“, посочва районният кмет.

По думите на Димо Христов от дружеството теренът е бърз, лесен, много приятен, дори за начинаещи в колоезденето. Всеки вторник от дружеството организират групово „След работно вторнишко разпускане“, в което всеки е добре дошъл да се включи. Днес в обновената хижа „Бонсови поляни“ се проведе семинар с лектор Добромир Добрев, специалист по трейлбилдинг. По време на срещата се дискутираха добри практики за обследване, маркиране, изграждане и обезопасяване на велосипедно трасе в планината.  Проектът се изпълнява от Туристическо дружество „Боерица“, в партньорство с район „Овча купел“, район „Витоша“ и Сдружение „Български туристически съюз“. Идеята се реализира с финансовата подкрепа на Столична Община  – Програма „Европа“ 2023

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *