Хижа „Бонсови поляни“ – велотрасе „Пумба“

Адрес

Люлин планина

GPS

42.6468163, 23.1889253

Адрес

Люлин планина

GPS

42.6468163, 23.1889253

Дължина: 1.7 км | Изкачване: 110 км |  Спускане: 440 м  |  Ниво на техническа трудност: Нисоко

Ниво на физическо натоварване: Ниско
Продължителност: До половин час
Вода: 0.5 л
Храна: не е необходима. В хижа „Бонсови поляни“ се предлага храна.
Терен
– асфалт (разбит) – 0.5 км
– пътеки – 1.2 км


Емблематичното трасе „Пумба“ е кратко велотрасе над хижа „Бонсови поляни“, изградено от ТД „Боерица“ с помощта на Добромир Добрев от Bike Ventures и много доброволци през 2022 г. Началото на пътеката е на много комуникативно място и може да се комбинирате с различни варианти за изкачване и спускане в този район. Маршрутът е кръгов с начало и край при самата хижа, като отнема 15-20 минути за преминаването му и дава възможност да направите множество обиколки. Изкачването е стръмно почти толкова, колкото спускането и на 1-2 места може да се наложи леко да прибутате, ако не искате да напрягате мускулите си докрай.

Спускането макар, че е отбелязано с ниво на техническа трудност „Ниско“ е забавно и приятно, а и свършва точно до хижата, където може да си вземете нещо освежаващо за пиене, преди следващата обиколка.

При хижа „Бонсови поляни“ има място за няколко леки автомобила, но може да се възползвате и от големия паркинг под хижата. В GPS файла е включен този обходен вариант за изкачване по пътя от в.з. Люлин към вр. Дупевица.

1 отзиви за "Хижа „Бонсови поляни“ – велотрасе „Пумба“"

  1. Хриси

    Невероятно трасе! Препоръчвам за всички любители на МТБ!

Оставете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *